• -10%

Terramycine Onguent Dermique 14.2G

0132548
6,53 Inclusief belasting
10% korting

Indicaties:
De huidzalf Terramycine (met polymyxine B sulfaat) is geïndiceerd voor de preventie en de behandeling van gelokaliseerde huidinfecties zoals pyodermie, dermatitis pustulosa en infecties van lichte wonden of brandwonden te wijten aan gevoelige micro-organismen.

Samenstelling:
Oxytetracyclini hydrochloridum (= oxytetracyclinum 30mg) — Polymyxini B sulfas (= polymyxinum 10.000 U) — Paraffin. liquid. — Vaselinum pro 1 g.

Posologie en wijze van gebruik:
De huidzalf Terramycine (met polymyxine B sulfaat) is uitsluitend voor uitwendig gebruik bestemd. Eerst wordt de huid zorgvuldig gereinigd en daarna wordt de zalf met behulp van steriel gaas rechtstreeks op het aangetaste huidoppervlak aangebracht. Dit moet minstens twee- tot driemaal per dag herhaald worden.
De lokale toepassing van de huidzalf Terramycine (met polymyxine B sulfaat) dient te worden aangevuld met een antibiotische behandeling langs algemene weg wanneer het een diepe huidinfectie betreft.
De zalf moet onafgebroken in contact blijven met de te behandelen plaats. De behandelingsduur hangt af van de aard en de ernst van de infectie en kan variëren van enkele dagen tot verscheidene weken. Aangezien bij vroegtijdig staken van de behandeling de infectie kan heropflakkeren, dient de therapie te worden voortgezet tot de genezing volledig is.

 

Contra-indicaties:
De huidzalf Terramycine (met polymyxine B sulfaat) is gecontra indiceerd bij patiënten die voor een van de bestanddelen ervan een overgevoeligheid hebben vertoond.

Bijzondere voorzorgen:
Zoals met andere antibiotica het geval is, kan het gebruik van de huidzalf Terramycine leiden tot een superinfectie door niet gevoelige micro organismen, met inbegrip van schimmels. Daarom is het van wezenlijk belang dat de patiënt onder voortdurend toezicht blijft. Indien tijdens de behandeling een nieuwe infectie door niet gevoelige bacteriën of schimmels optreedt, moet een gepaste therapie, gebaseerd op gevoeligheidstests, worden ingesteld.
Het is aangewezen om naast de lokale aanbrenging van de huidzalf Terramycine een systemische behandeling toe te dienen wanneer de huidinfecties ernstig zijn of systemisch kunnen worden.
Gebruik bij kinderen.
De systemische toediening van tetracyclines tijdens de periode van de tandvorming (tweede helft van de zwangerschap, en kinderen tot 8 jaar) kan leiden tot een definitieve verkleuring van de tanden en een vertraagde skeletontwikkeling. Gevallen van hypoplasie van het tandglazuur zijn eveneens gemeld. Ofschoon deze effecten onwaarschijnlijk zijn vanwege de lage dosissen die gebruikt worden, dient men na uitwendig gebruik van tetracyclines rekening te houden met de mogelijkheid dat deze effecten zich voordoen.

Zwangerschap en lactatie:
Zwangerschap.
Er zijn geen gecontroleerde studies uitgevoerd over het uitwendig gebruik van tetracyclines bij zwangere vrouwen. Systemisch gebruik van tetracyclines bij zwangere vrouwen heeft geleid tot een vertraagde skelet- en botvorming bij de foetus. Tijdens de zwangerschap dienen de geneesmiddelen van deze klasse slechts gebruikt te worden indien de mogelijke voordelen opwegen tegen de potentiële risico's.
Lactatie.
Men weet niet of de lokale tetracyclines in de moedermelk uitgescheiden worden. De tetracyclines worden wel degelijk in de moedermelk uitgescheiden na systemische toediening. Gezien de kans op ernstige ongewenste effecten bij zuigelingen is het aangewezen ofwel de lactatie te beëindigen ofwel de behandeling te staken, rekening houdend met het belang van het geneesmiddel voor de moeder.

Ongewenste effecten:
Allergische reacties, meer bepaald contacteczeem, te wijten aan individuele overgevoeligheid zijn gemeld. Indien dergelijke reacties optreden moet de behandeling worden stopgezet.

?

Besturen van voertuigen en gebruik van machines:
De oxytetracyclinepreparaten voor uitwendig gebruik hebben theoretisch geen invloed op het vermogen om voertuigen te besturen of machines te gebruiken.

Overdosering:
Er zijn geen gevallen van overdosering gemeld bij gebruik van oxytetracyclinebevattende huidzalf.
Er bestaat geen specifiek antidotum. In geval van overdosering is het aangewezen de behandeling te staken, de symptomen te behandelen en een ondersteunende behandeling in te stellen.

?


Het advies van Uw apotheker:

Het produkt Terramycine Onguent Dermique 14.2g werd volgens de hoogste kwaliteitsnormen geproduceerd door de firma PFIZER . De website Pharmonet, sterk in zijn ervaring met kwaliteitsprodukten, stelt U de produkten voor van deze firma , die op de markt verkrijgbaar zijn.

Indien het produkt Terramycine Onguent Dermique 14.2g U niet bevalt, voor welke reden dan ook, twijfel niet ons uw ontevredenheid te laten weten, zodat we uw opmerkingen rechtstreeks aan de firma PFIZER kunnen melden.

chat Reacties (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.