• -10%

Lamisil Once 4g Cutaan gebruik

2385029
13,28 Inclusief belasting
10% korting

Therapeutische indicaties:
Behandeling van tinea pedis (voetschimmel, ook gekend als atleetvoet of zwemmerseczeem) (zie rubriek "Bijzondere waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik").

Farmaceutische vorm:
Oplossing voor cutaan gebruik.
Heldere tot lichtjes ondoorzichtigeviskeuze oplossing.


Dosering en wijze van toediening:
Volwassenen: Eén enkele keer aanbrengen.
Lamisil Once dient één keer op beide voeten te worden aangebracht, ook al is er maar één voet die schimmelinfectie vertoont. Dit garandeert de verwijdering van de schimmels (dermatofyten) die eventueel zouden worden aangetroffen in zones op de voet waar geen schimmelinfectie zichtbaar is.
Patiënten moeten beide voeten en handen goed wassen en afdrogen alvorens het geneesmiddel aan te brengen. Ze dienen de ene voet na de andere te behandelen.
Patiënten moeten een dun laagje aanbrengen te beginnen met de tenen (tussen en overal rond de tenen), alsook de voetzool en de zijkanten van de voet, tot een zijdelingse hoogte van ongeveer 1,5 cm. Het geneesmiddel dient op dezelfde manier op de andere voet te worden aangebracht, ook als de huid er gezond uit ziet. Het geneesmiddel dient 1 à 2 minuten te drogen tot er een film is gevormd.
Nadien moeten patiënten opnieuw hun handen wassen.
Lamisil Once mag niet in de huid worden gemasseerd.
Voor het beste resultaat, de behandelde zone niet wassen gedurende 24 uur na het aanbrengen. Vandaar dat het is aanbevolen om Lamisil Once aan te brengen na een douche of een bad en te wachten tot de dag daarop om rond hetzelfde tijdstip de voeten opnieuw zachtjes te wassen. Na de voeten gewassen te hebben, dienen deze zachtjes te worden drooggedept.
Patiënten moeten de hoeveelheid gebruiken die zij nodig hebben om beide voeten volledig en volgens bovenvermelde aanwijzingen te dekken. Het ongebruikte deel van de oplossing dient weggegooid te worden.
Doorgaans treedt er al na een paar dagen een verbetering van de klinische symptomen op. Indien er na een week nog geen verbetering merkbaar zou zijn, dient de diagnose opnieuw te worden gesteld en dienen de patiënten dus een arts te raadplegen. Aangezien er geen gegevens betreffende herhaalde behandelingen met Lamisil Once voorhanden zijn, kan een tweede behandeling voor één en dezelfde episode (aanval) van atleetvoet of zwemmerseczeem niet worden aanbevolen.
Kinderen en jongeren.
Aangezien er geen onderzoek is verricht naar het gebruik van Lamisil Once bij kinderen, is het gebruik van dit geneesmiddel niet aanbevolen bij patiënten onder de 18 jaar.
Oudere mensen.
De dosering hoeft niet te worden aangepast.




Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Contra-indicaties:
Overgevoeligheid voor terbinafine of voor één van de hulpstoffen (zie rubriek "Lijst van hulpstoffen").


Bijzondere waarschuwingen en voorzorgen bij gebruik
Lamisil Once is niet aanbevolen voor de behandeling van chronisch hyperkeratotisch plantair tinea pedis (mocassin type).
Lamisil Once is enkel voor uitwendig gebruik.
Het mag nooit op het gezicht worden aangebracht, vanwege mogelijke irritatie van de ogen. Ingeval de ogen per ongeluk in contact zouden komen met het product, dienen deze overvloedig gespoeld te worden met stromend water.
Indien er een allergische reactie optreedt, dient de film van de voeten te worden verwijderd met behulp van een organisch solvent, zoals gedenatureerde alcohol, en vervolgens de voeten met warm water en zeep wassen.
Bevat ethanol, uit de buurt van open vlammen houden.


Zwangerschap en borstvoeding:
Zwangerschap.
Er zijn geen klinische gegevens betreffende het gebruik van terbinafine bij zwangere vrouwen voorhanden. Foetale toxiciteits- en vruchtbaarheidsstudies bij proefdieren toonden geen bijwerkingen aan (zie rubriek "Gegevens uit preklinisch veiligheidsonderzoek"). Het gebruik van Lamisil Once dient te worden vermeden tijdens de zwangerschap, tenzij het absoluut noodzakelijk zou zijn.
Borstvoeding.
Aangezien terbinafine in de moedermelk wordt uitgescheiden, dient het gebruik van Lamisil Once te worden vermeden bij vrouwen die borstvoeding geven.


Bijwerkingen:
De ongewenste effecten omvatten milde reacties van voorbijgaande aard op de applicatieplaats. Heel zelden kunnen allergische reacties optreden.
Huidaandoeningen en aandoeningen van het onderhuids weefsel.
Zeer zelden (< 1/10.000 alleenstaande gevallen meegerekend): allergische reacties zoals huiduitslag, jeuk, bulleuze dermatitis en urticaria.
Aandoeningen van algemene aard en aandoeningen ter hoogte van de applicatieplaats.
Soms (> 1/1.000, < 1/100): reacties ter hoogte van de applicatieplaats, zoals uitdroging van de huid, huidirritatie of een branderig gevoel.

Beïnvloeding van de rijvaardigheid en van het vermogen om machines te bedienen:
Het cutaan gebruik van Lamisil Once heeft geen invloed op de rijvaardigheid en het bedienen van machines.


Overdosering:
Het risico op overdosering is weinig waarschijnlijk aangezien het een oplossing voor cutaan gebruik voor éénmalige toediening betreft en een tube slechts de vereiste hoeveelheid bevat voor één enkele toepassing.
Accidentele inname van een tube met 4 g oplossing, waar 40 mg terbinafine in zit, is op zich minder gevaarlijk dan één enkele Lamisil tablet van 250 mg (orale eenheidsdosis). Enkel indien er meerdere tubes zouden worden ingeslikt mag men zich aan neveneffecten verwachten die vergelijkbaar zijn met deze die bij een overdosis Lamisil tabletten worden vastgesteld (bijvoorbeeld: hoofdpijn, misselijkheid, epigastrische pijnen en duizeligheid).

Interacties met andere geneesmiddelen en andere vormen van interactie:
Er werd geen onderzoek naar interacties verricht. Het is daarom niet aanbevolen om gelijktijdig andere voetbehandelingsproducten aan te brengen, ook al zijn er geen interacties met andere geneesmiddelen gekend uit de geneesmiddelenbewaking van andere Lamisil topische vormen.


Gevallen van onverenigbaarheid: Niet van toepassing.


Samenstelling:
Elke gram oplossing voor cutaan gebruik bevat 10 mg terbinafine (als hydrochloride).

Lijst van hulpstoffen:
Acrylaat/octylacrylamide co-polymeer — Hyprolose — Medium ketenlengte triglyceriden — Ethanol.


Het advies van Uw apotheker:

Het produkt Lamisil Once 4g Sol Cutaan Gebruik werd volgens de hoogste kwaliteitsnormen geproduceerd door de firma NOVARTIS CONSUMER HEALTH. De website Pharmonet, sterk in zijn ervaring met kwaliteitsprodukten, stelt U de produkten voor van deze firma , die op de markt verkrijgbaar zijn.

Indien het produkt Lamisil Once 4g Sol Cutaan Gebruik U niet bevalt, voor welke reden dan ook, twijfel niet ons uw ontevredenheid te laten weten, zodat we uw opmerkingen rechtstreeks aan de firma NOVARTIS CONSUMER HEALTH kunnen melden.

NOVARTIS CONSUMER HEALTH
chat Reacties (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.